What'se nya

Aktivera ditt CRM-data med hjälp av en DMP

Blogginlägg Publicerad   5 mars 2018

Data strömmar över all typ av digital media och datahanterings-plattformar har blivit allt mer vanligt för att hjälpa marknadsförare och företag att få ordning på all data.

Förenklat sagt är en Data Management Platform (DMP) ett Data Warehouse. Det vill säga en mjukvara som fångar upp, sorterar och lagrar information för att sedan skicka ut all data på ett sätt som är mer agerbart för marknadsförare och företag.

I teorin kan en DMP användas för att hantera all typ av information men marknadsförare använder den oftast för att hantera Cookie-ID och para ihop det med CRM-data för att på så sätt få fram olika segment som de kan rikta sin online annonsering mot.

Annonsörer köper idag media från flera olika webbplatser, mellanhänder, DSP:er, annonsnätverk och börser. En DMP kan hjälpa dig knyta samman alla aktiviteter och relevant kampanj och målgruppsdata på en centraliserad enhet för att optimera framtida mediaköp. Det handlar helt enkelt om att aktivera data för att lyckas leverera en mer relevant och sömlös kundupplevelse.

Eftersom CRM, Online-annonsering och marknadsteknologi samspelar med varandra finns det många nya begrepp och förkortningar att hålla reda på…

Om du känner att du vill få lite bättre koll, läs vår sammanställning med förklaringar här.

Fyll i för uppdateringar:

tidigare inlägg:

4 simple hacks to boost sales with marketing automation

Mot kundupplevelser i världsklass

B2E is not just a trend anymore

THESE ARE THE TOP 3 CMO CHALLENGES TO BECOME A CUSTOMER CENTRIC ORGANIZATION

Robots not included: 3 simple ways to make your marketing automation technology (stay) relevant in the advanced digital age

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, vilket du accepterar genom att fortsätta använda webbplatsen