What'se nya

Samla, välj och visa allt ditt innehåll på ett ställe

Blogginlägg Publicerad   14 december 2017

Content hub – en viktig del i din content marketing strategi

Nedskärningar, besparingar, alla ska kunna göra allt och mer på mindre tid. Känns det igen? Det är verklighet på många arbetsplatser idag och framförallt på kommunikations- och marknadsavdelningar. Men hur går den ekvationen egentligen ihop?

Det är svårt att rå på beslut om nedskärningar och besparingar, men det finns saker du kan göra för att underlätta, förbättra och vidareutveckla för ALLA.

Företag använder fler kanaler för att nå ut till kunderna i deras kundresa ut och konkurrensen om kunderna blir hela tiden hårdare. Jag möter ofta organisationer som producerar både mycket och bra content, samtidigt som de arbetar i stuprör där olika delar av organisationen sköter sina egna kanaler utan att kommunicera med varandra.

Så hur kan du då i din stressade vardag säkerställa att ni inte uppfinner hjulet om och om igen? Hur kan ni lära er av varandra och på bästa sätt dra nytta av era resurser och tillgångar? Vem bestämmer vilka mål ni har och hur når ni dem? Fångar ni upp alla leads som interagerar mer ert content och kan ni på ett enkelt sätt ge dem relevanta CTAs (call to actions)?

Fantastiskt content räcker inte

För att nå framgång i ditt content marketing arbete räcker det inte med att du producerar fantastiskt content. Du behöver ge kunden en lika fantastisk upplevelse genom alla delar av processen. En härligare upplevelse ger ett bättre utfall, så sträva efter att skapa upplevelser i varje del av värdekedjan.

Idag möter jag företag som har olika plattformar för bland annat sociala kanaler som Facebook och Instagram, white papers och kundcase, kampanj- och websajter, för att nämna några. Med de olika plattformarna följer även olika typer av mätverktyg.

Om du istället samlar allt content från alla kanaler på ett ställe med hjälp av en content hub så ökar tillgängligheten för kunden, ger en bättre översikt och ökar möjligheterna för att kunden ska få upp ögonen för fler infallsvinklar och erbjudanden. När du samlar ditt content i en hubb samlas även statistikinsamlingen vilket möjliggör att du kan dra ut rapporter från ett och samma verktyg. Du kommer uppnå en ökad kontroll över allt skapat content. Det i sin tur leder till generering av nya värdefulla kontakter, att man i en förlängning ökar kundens engagemang och att förvaltning och uppföljning förbättras i samtliga kanaler.

Genom att använda en content hub kan du också utnyttja möjligheten till att jobba agilt, förflytta dig snabbt och undvika besvärliga processer och flaskhalsar. Du får en möjlighet att skräddarsy upplevelser för olika användarfall, köpare och publikgrupper och utnyttja innehållsmarknadsföring över hela köparens resa.

Kort och gott – fördelarna med en content hub:

Engagemang
• Du kan skapa en kundanpassad upplevelse, välja vilket content respektive kund kan se
• Skapa lättillgängligt innehåll för kunden
• Få ett bättre användargränssnitt och på så sätt en bättre CX, customer experience

Lead generation
• Vägled besökaren i olika processer via Call-to-Action
• Anpassa och visa ditt content på ett smidigt sätt med Agil placering
• Marketing Automation för att driva trafik och konvertera besökare till leads

Administration
• Uppnå en bättre kontroll över allt skapat content
• Ingen IT-flaskhals – du kan själv publicera content i dina content hubs
• Bättre och förenklade processer

Besök gärna vår hubb och upplev det på riktigt: http://recoordinate.com/kunskapsbank/

Lisen Åkerlud

Marketing & Communication Consultant and
Digital Asset Management specialist


Samlat, riktat innehåll i kombination med en sömlös upplevelse, där din content hub integreras med företagets webbplats, ger besökaren möjlighet att ta del av hela verksamheten på ett ställe.

Recoordinate har expertis inom Lead generation, Agilt arbete, Marketing Automation, UX design och införande av system som möter dagens och morgondagens behov. Vi hjälper dig att komma igång med en egen content hub genom teknisk set-upp, interaktion och anpassad design med varumärket så att er kund ska få en optimal innehållsupplevelse.

Vill du veta mer? Hör av dig till oss på info@recoordinate.com

Fyll i för uppdateringar:

tidigare inlägg:

4 simple hacks to boost sales with marketing automation

Mot kundupplevelser i världsklass

B2E is not just a trend anymore

THESE ARE THE TOP 3 CMO CHALLENGES TO BECOME A CUSTOMER CENTRIC ORGANIZATION

Robots not included: 3 simple ways to make your marketing automation technology (stay) relevant in the advanced digital age

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, vilket du accepterar genom att fortsätta använda webbplatsen