What'se nya

Viktigt att veta innan din resa mot Marketing Automation

Blogginlägg Publicerad   18 maj 2017

Att automatisera marknadsföringen mot kunder har varit aktuellt i flera år och det finns självklart olika system som du och ditt företag kan använda för att underlätta den processen. Genom att automatisera delar av marknadsföringen kommer du inte bara spara tid utan kommunikationen till dina kunder kommer också förbättras.

Fördelar med ett MA-system:

Effektiviserar & automatiserar delar av marknadsarbetet vilket gör att du får mer tid över till det strategiska arbetet.

Läs mer om vårt senaste besök på Adobe Summit 2019

Hjälper dig att på ett enkelt sätt mäta ROI på dina kunddialoger.

Du kan se vilka kanaler och vilket innehåll kunden föredrar och vilka erbjudanden som kunden historiskt sätt har nappat på så att du kan optimera innehållet för framtida aktiviteter.

Du får en helhetsbild av kunden och du kommer kunna personalisera ditt content och ta steget från stora ”one size fits all-kampanjer” till individanpassade kampanjer.

Du får möjlighet att arbeta med realtidsdata, men tänk på att inte sätta igång något som ditt företag inte kan kontrollera. Börja med att experimentera i en liten skala, följ upp, modifiera och lär dig av dina misstag!

Men innan du sätter igång med din resa mot Marketing Automation…

Ladda ner whitepaper 

Viktiga saker att tänka på:

1. Börja med att fundera på data & innehåll! Kundinsikt ska ligga till grund ditt content – lägg därför tid på förberedelserna.

2. Ta reda på mer information om dina kunder. Vika är de? Vad har de för beteende? Hur ser kundresan ut? Skicka inte samma email-utskick till alla, utan gör tydliga urval baserat på kunddata och analys.

3. Se till att all data är strukturerad, tillgänglig och tillförlitlig för att lyckas utnyttja dess fulla potential. Kvalitetssäkra grunddata. T.ex. Hur får du aktuellt kunddata? När är den senast uppdaterad? Och vilken kontroll görs när innan den används?

 4. Många tror att man med hjälp av Marketing Automation enbart kommer behöva trycka på en knapp och så sköter allt sig själv, men det är såklart fel. Marketing Automation kräver att organisation, processer, teknik och data samspelar med varandra.

5. När du väl köpt ett MA-system – se till att avsluta det gamla dialogsystemet och sköt samtliga dialoger från ett och samma ställe, men säkerställ att få med dig så mycket relevant kontakthistorik som möjligt. På så sätt slipper du underhålla två olika systemmiljöer.

6. Våga testa nya former av dialoger. Lita på kunniga ”super-användare” av systemet och om en person har nya idéer för att anpassa kommunikationen i form av urval, kanal eller tidpunkt – testa!
 
7. Många som integrerar Marketing Automation i sin strategi väljer att automatisera stora delar av sin nuvarande kommunikation istället för att skapa nya dialoger och kundresor. Även om detta inledningsvis kan vara rätt väg att gå så är det bättra att  ompröva grundsyftet med respektive dialog och fundera över vilket värde den faktiskt tillför slutkunden.

8. Sist men inte minst – glöm inte dina nuvarande kunder! Många företag fokuserar för mycket på att på att enbart skaffa nya kunder och glömmer då bort de redan befintliga. Med hjälp av ett MA-system kan du på ett enklare sätt hålla igång dialogen med även befintliga kunder.

 

Vi rekommenderar starkt att du gör din hemläxa och samlar kunskap innan du påbörjar resan mot automatisering. Vill du få ytterligare hjälp inom Marketing Automation så kan du höra av dig till oss på info@recoordinate.com Vi erbjuder bland annat skräddarsydda utbildningar inom just Marketing Automation. 

 

Fyll i för uppdateringar:

tidigare inlägg:

Mot kundupplevelser i världsklass

B2E is not just a trend anymore

THESE ARE THE TOP 3 CMO CHALLENGES TO BECOME A CUSTOMER CENTRIC ORGANIZATION

Robots not included: 3 simple ways to make your marketing automation technology (stay) relevant in the advanced digital age

Trendspaning kundlojalitet – 5 insikter om lojalitetsprogram

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse, vilket du accepterar genom att fortsätta använda webbplatsen